1 november 2019
20:00

CL98IC

Referat: Månsarps IBK - CL98IC

Serieledarna blev för svåra ikväll. Det finns några s k "key moments" som gör att de avgår med segern.

Om jag jämför hur laget kom ut förra hemmamatchen, så kändes killarna mer "på" ikväll.
Tyvärr tar det bara cirka 3 minuter för våra gäster att ta ledningen. En boll som vi egentligen borde ha kontroll på, serverar vi istället mitt i slottet till deras spelare, som smäller upp den i krysset. Tuff start för oss, och för Adam i målet.
Vi fortsätter ändå i bra stil. Men återigen blir ett misstag ödesdigert. Vi fumlar med boll på egen planhalva, och drar på oss en straff. Vilket deras nr 42, 18-årige Melker Sandebäck sätter väldigt säkert.
Vi får ett PP i slutet av första. Men har bara ett avslut på målvakten. CL´s försvarspel håller hög klass. Och de täcker bort mycket i första perioden, så deras målvakt behöver inte ingripa. Paus 0-2.

Starten i 2:a blir allt annat än bra. Här tycker jag att vi kommer ut fel, ligger en halvmeter efter direkt. Och 0-3 kommer också genom deras nr 20. En kille född 2003, som varit på smålandsläger innan denna matchen.
Efter 03:14, så får vi dock kontakt genom Basse, som drar på någon meter in på deras planhalva, och skottet sitter riktigt fint.
Minuten efter får vi dock en 5-minuters utvisning. Här befarar man ju att CL ska rycka ifrån. Men en smått heroisk box, med också en målvakt i Adam som spelat upp sig, gör att vi reder ut detta. Resten av perioden tycker jag tillhör oss. Vi skapar lägen. Men bortamålvakten är bra. Svårt att göra mål på honom.
Tyvärr tillhör inte resten av perioden oss riktigt. CL har 4 sekunder, och det räcker. Bolltapp från oss i mitten. 2 snabba pass och avslut på tennis. Målet kommer innan slutsignalen, men det är ju på en hundradel, typ. Surt.....
Vi var inte värda att släppa in det målet. Men misstagen kostar oss. 1-4 paus.

Att det blev 0-0 i 3:e är ju egentligen ett under. Vi har ett PP, CL har 2. Men bra boxspel och målvaktspel, gör att det inte blir fler mål ikväll. Vi skjuter 23 skott, men tyvärr bara 1 mål. Det syns att vissa killar är frustrerade över uteblivna mål. Men hoppas vi kan ta med den här matchens positiva delar. Där vi faktiskt bjuder upp till kamp hela matchen. Tycker att femmorna var bra formerade idag också.
Många som stack ut idag. Men Basse fick priset som bästa hemmaspelare, ovärderlig i boxplay. Samt bidrog framåt, ihop med den s k 99-kedjan. De var farliga matchen igenom, när de satte press.

0 poäng på 5 matcher, är ju synnerligen tufft för oss. Anser dock att vi kan vända detta, om alla drar åt samma håll som ikväll.